Eurest Food
 

Masters
of
Wellbeing

Wie zijn wij?

EUREST

ACADEMY

waardevolle partnerships, kostbare toekomst

 

Ontstaan uit de behoefte om als merk meer te zijn en vooral meer te betekenen voor de wereld om ons heen. Binnen de Eurest Academy komen de slimste geesten samen om te creëren. Alle concepten zijn gericht op de ontwikkeling en groei van mens en maatschappij en bedoeld om verandering te inspireren. Ondersteund door waardevolle partnerships, maken we samen het verschil!

image-20190107130803-1.png

Stop Food Waste Day heeft de afgelopen jaren al meer dan 10 miljoen consumenten bereikt. Het brengt 30 landen samen van Australië naar Japan, via Turkije naar Nederland en het Verenigd Koninkrijk, door naar Canada, de VS en Brazilië. Landenteams van Compass krijgen voortdurende ondersteuning, variërend van trainingen en hulpmiddelen om zich te concentreren op het verminderen van voedseloverschotten, hulp bij het opbouwen van partnerschappen om overtollig voedsel te doneren aan lokale gemeenschappen en marketingmateriaal om mensen bewust te maken van manieren om thuis verspilling tegen te gaan. Compass heeft zich toegelegd om in 2030 voedselverspilling met 50% verminderd te hebben, in overeenstemming met het ‘Sustainable Development Goal 12.3’ van de Verenigd Naties.
 

logo-green.png

In samenwerking met Green Dish en Universiteit Wageningen hebben wij duurzamere gerechten ontwikkeld. De nieuwe recepten zijn gezonder, verlagen zowel voedselverspilling als vleesconsumptie en hebben een kleinere impact op het milieu.
Minder milieu impact
De nieuwe recepten hebben een grote stijging in de groenteconsumptie bewerkstelligd. Deze stijging komt neer op een potentiële jaarlijkse besparing van 4.721.000 kg CO2 productie en 1.863.500.000 liter water. Dit alleen al staat gelijk aan 1180 rondjes om de wereld met de auto of 41.400 personen die een jaar lang elke dag douchen.