Eurest Food
 

Masters
of
Wellbeing

Wie zijn wij?

MORE GOOD STUFF,

less bad stuff

 Onze waarden

Onze chefs en voedingsdeskundigen zijn gepassioneerd met hun vak bezig. Elke dag creëren ze heerlijke, gebalanceerde gerechten. Hiervoor worden de beste ambachtelijke, seizoensgebonden ingrediënten geselecteerd. In het kort, alles wat je nodig hebt om je goed te voelen en optimaal te presteren.

Lekker
Van eten en drinken moet je vooral genieten. Daarom zorgen wij voor een evenwichtig en gevarieerd menu met ruimte voor verwenproducten. Om de beste smaak te garanderen, bereiden onze chefs dagelijks vol passie de lekkerste gerechten. Zoveel mogelijk producten uit het seizoen, bij voorkeur van Nederlandse bodem. Resultaat: gezonde en heerlijke gerechten om je vingers bij af te likken.

Gezond
Eet en drink gezond en je zit goed in je vel! Een lekkere en verse maaltijd geeft je energie en boost je vitaliteit. Om heerlijke gerechten te maken voor een gezonde levensstijl en maximale prestaties, werken onze chefs nauw samen met voedingsdeskundigen. Groenten en fruit staan centraal en we streven naar een aanbod met minder vlees. Dit realiseren we door het gebruik van meer plantaardige eiwitten. In plaats van extra zout, gebruiken we kruiden en natuurlijke smaakmakers. Zo bevat in 2019 bijvoorbeeld 27% van onze koude belegde broodjes 90% meer groente. Dat is bijna 56.000 kilo groente op jaarbasis. Dat levert per broodje 14% meer groente op basis van je dagelijkse aanbevolen hoeveelheid op. Ook de dagelijkse vezelinname gaat met 6,6% omhoog, doordat we het witte brood bij onze de boerensandwiches vervangen voor een volkoren variant.

Verantwoord
Duurzame producten zijn gezond en hebben een lagere milieubelasting. Verse ingrediënten uit Nederland zijn milieuvriendelijk en hebben, als je ze in het seizoen eet, ook veel meer smaak. We streven naar minder vlees, zo gebruiken we alleen al 19% minder vlees en vis op gemiddeld 1,6 miljoen broodjes, dat zijn op jaarbasis 10.666 kippen en koeien die gewoon kunnen blijven leven. Wanneer we wel vlees serveren, dan is dat altijd puur Hollands en verantwoord Double Dutch Beef.

We streven altijd naar zo min mogelijk bestrijdingsmiddelen. En door nauwkeurige verspillingsmetingen in onze keukens, roepen we voedselverspilling resoluut een halt toe.

Meer groenten
Bij elk gerecht serveren wij groente. Zo zijn ook onze broodjes lekker groen. Onze nieuwe sandwichlijn heeft gemiddeld 35 gram meer groente en 10 gram minder vlees. Dat betekent 19% minder vlees en 90% meer groenten. Heerlijke en vernieuwde recepten gericht op smaak. Een mooie bijkomstigheid is dat het ‘vergroenen’ van onze broodjes aanzienlijk minder CO2 uitstoot geeft en leidt tot minder waterverbruik.

FALL IN LOVE WITH TAKING CARE OF YOUR BODY