Eurest Food
 

Masters
of
Wellbeing

Wie zijn wij?

PRESS

RELEASES

 

Recycling Avans Hogeschool naar ‘next level’ met inzameling petflessen

 

Amsterdam, 14 februari 2019 – Eurest locatie Avans Hogeschool gaat als eerste hogeschool in Nederland petflessen apart inzamelen. Samen met de onderwijsinstelling zet cateraar Eurest in nauwe samenwerking met Coca-Cola European Partners zich in om zwerfafval te verminderen en hergebruik van plastic te stimuleren. De actie gaat vandaag van start.


Waardevol plastic
In Nederland belanden jaarlijks tussen de 50 en 100 miljoen flesjes op straat of in de berm, als zwerfafval. Gemiddeld gaan er per dag ruim 1.000 drinkflesjes over de toonbank bij Avans. Na gebruik belandt een deel van deze flesjes in plastic afvalbakken. Een ander deel eindigt als restafval of zelfs als zwerfafval. Dat is zonde, want het plastic van petflessen is de meest waardevolle vorm van plastic. Het zijn nagenoeg schone verpakkingen die gemakkelijk te recyclen zijn.


“Coca-Cola wil in 2025 elke petfles die in Nederland verkocht wordt, ook weer retour krijgen om te recyclen. Daarom hebben we de ‘World Without Waste’-campagne gelanceerd, waar deze actie bij Avans Hogeschool onderdeel van uitmaakt. Waar gewoon plastic afval vaak vervuild is en bestaat uit meerdere soorten plastic, zijn onze petflessen 100 procent geschikt voor recycling. Ingeleverde petflessen blijven intact als deze van Avans naar de recycler worden vervoerd. Doordat dit plastic niet vermengd wordt met ander plastic, gaat er weinig materiaal verloren. Daardoor kan vrijwel alles weer gebruikt worden om nieuwe petflessen van te maken.” - Roelof van Dinter, Director Cold Channel bij Coca-Cola European Partners Nederland

 

 

Eurest lanceert 360 lifestyle programma

 

Amsterdam, 16 mei 2019 – In samenwerking met experts op het gebied van voeding, sport en lifestyle, bieden we de medewerkers van onze klanten de juiste handvatten, zodat ze iedere dag weer het beste zichzelf kunnen halen.


Een platform gevuld met handige tips en inspirerende artikelen. Wat moet je eten voor meer concentratie tijdens een meeting? Onze voedingsexperts vertellen je hoe je meer energie en focus krijgt door simpele dagelijkse aanpassingen. Naast dit unieke platform dat voor iedereen toegankelijk is, wordt er ook iedere dag een bewuste keus gepresenteerd speciaal voor onze 360 Lifestyle klanten. Deze bewuste keuze voldoet altijd aan de volgende 4 criteria: minder vlees, minder zout, meer groente en meer vezels. Voor dit programma werken wij samen met onze in house voedingsdeskundigen en gepassioneerde chefs, trendwatcher Peter Heshof, schrijft en adviseert Lisa van Lisa goes Vegan over een gezonde ‘plant based’ lifestyle en geven we samen trainingen en workshops bij onze klanten op locatie.
Kijk op www.360lifestyle.nl voor meer informatie

 

 

Eurest speelt grote rol in ‘groener’ eetpatroon van gast

 

Amsterdam, 03 januari 2019 – Eurest heeft duurzamere gerechten ontwikkeld. De nieuwe recepten zijn gezonder, verlagen zowel voedselverspilling als vleesconsumptie en hebben een kleinere impact op het milieu. Dat is aangetoond in vier wetenschappelijke onderzoeken, bij negen horecagelegenheden, door Wageningen Economic Research, het Louis Bolk Instituut en adviesbureau Greendish.


Restaurantbezoekers eten tot 113 % meer groenten en tot 13 % minder vlees of vis als dit door de horecaondernemer slim, aantrekkelijk en kwalitatief goed wordt aangeboden. De waardering van de gast blijft hierbij gelijk of stijgt.


“ Wij hebben 36 recepturen van diverse belegde broodjes gezonder en duurzamer gemaakt, met behoud van de gasttevredenheid “ – Peter Oskam, Operationeel Directeur Eurest.


Implementatie van onderzoek: minder milieu impact
De nieuwe doorgevoerde recepten hebben een grote potentiele stijging van de groenteconsumptie en daling van de vleesconsumptie van de gast. Deze stijging komt op jaarbasis neer op 54.000 kg meer groente en 16.000 kg minder vlees of vis. Dit staat gelijk aan een besparing van in totaal 71.000.000 liter water en 66.000 kg CO2 productie. Dat zijn 7 rondjes om de wereld met de auto en 3.555 douchebeurten.

 

Team Benelux winnaar van de Compass Culinary Cup 2018!


Amsterdam, 28 november 2018 – Op vrijdag 23 november vond de eerste editie plaats van de Compass Culinary Cup Continental Europe. Acht teams gingen met elkaar de strijd aan in het beroemde ‘Ecole Jean Drouant’ in Parijs. Ze werden beoordeeld door een strenge vakjury bestaande uit: geprezen Libanese chef Joe Barza, HR Director Continental Europe, Karen Hoyndorf en Finance Director Continental Europe Paul Baker.


Culinary Cup
Jasper Gronert (Executive Chef, Famous Flavours, NL) en Guillaume Lesieur (Chef des Salon, European Court of Justice, Luxembourg) vormden samen team Benelux. Doormiddel van een mystery basket challenge moesten zij in de kwartfinales strijden tegen het Nordics team. In de halve finale tegen team Iberia, waarbij Jasper en Guillaume overtuigend als winnaar uit de bus kwamen. Na twee spannende rondes wist team Benelux in een bloedstollende finale tegen team DACH (Duitsland) ook te winnen en sleepte hiermee de gewilde Culinary Cup binnen!

 

Eurest gebruikt NoFoodWasted app in de strijd tegen voedselverspilling


Amsterdam, 8 oktober 2018 – Cateraar Eurest start op de Avans hogeschool Den Bosch een samenwerking met de app NoFoodWasted, in de strijd tegen voedselverspilling. Studenten en medewerkers van de Avans Hogeschool zien in de app gerechten die in het campus restaurant aan het einde van de dag overblijven en daardoor met korting te koop zijn.


No Food Wasted
Het aanbod in het campus restaurant varieert iedere dag. Ondanks strategische menuplanning om verspilling te voorkomen, komt het nog geregeld voor dat er maaltijden of verse producten aan het eind van de dag overblijven. Via de gratis te downloaden NoFoodWasted app kun je deze tegen een gereduceerde prijs bestellen, waarna je de aankoop direct ophaalt bij de cateraar. Op deze manier kunnen campus bezoekers voor een goede prijs mooie producten kopen en tegelijkertijd voedselverspilling tegengaan.

Met Eurest bij Avans Hogeschool meer impact
Alleen al in Nederlandse restaurants verdwijnen jaarlijks ruim 75 miljoen maaltijden in de afvalbak. Aan de Onderwijsboulevard in ‘s-Hertogenbosch biedt NoFoodWasted in samenwerking met Eurest op de locatie Avans hogeschool een praktische oplossing om deze verspilling tegen te gaan.


Matthieu van Waardenburg, Vestigingsmanager Avans hogeschool; “Wij willen graag actief voedselverspilling bestrijden en kunnen met behulp van NoFoodWasted ruim 10.000 studenten en medewerkers van Avans Hogeschool een concrete oplossing bieden, die voor alle betrokkenen en onze omgeving een positief effect heeft.”


August de Vocht, CEO NoFoodWasted; “Door de samenwerking met Eurest bereiken we een grote doelgroep die ook actief aan de slag wil tegen voedselverspilling. Door de grote uitbreiding van het gebruikersbestand maken we concreet meer impact. Wij zijn dan ook enorm blij en trots op de samenwerking met Eurest en Avans Hogeschool!”