Eurest Food
 

Masters
of
Wellbeing

Wie zijn wij?

EUREST

NEWS

eurest, honig en thuisbezorgd lanceren voedzame maaltijd vanaf 4,70 per persoon

25 mei 2020 - Na Amsterdam is nu ook Eindhoven vanaf vandaag een maaltijdservice rijker. Gezinnen krijgen voor een toegankelijke prijs vanaf 4,70 euro per persoon een gezonde maaltijd aan de deur geleverd.

De maaltijden worden bereid in de bedrijfsrestaurants van de High Tech Campus die momenteel leegstaat vanwege de corona-crisis. Twee weken geleden beet Amsterdam de spits af met het vernieuwende concept.

De gezonde maaltijdservice ‘Honig vers bereid’ is een initiatief van familiemerk Honig, cateraar Eurest en Thuisbezorgd.nl.

Tijdens de lockdown kan eten bestellen een enorme uitkomst bieden. Daarom bieden wij via Thuisbezorgd.nl voedzame maar vooral ook lekkere gerechten aan vanaf 18,75 euro voor een gezin van 3 à 4 personen, dit is dus slechts 4,70 p.p.. Wij zetten een gezonde maar ook lekkere maaltijd op tafel voor het hele gezin, waar Honig om bekend staat’, stelt Bob Rog, algemeen directeur van Honig. ‘Bovendien nemen we zo het boodschappen doen uit handen en hoeven ouders niet elke dag in de keuken te staan. Naar verwachting bezorgen we elke dag zo’n 40 maaltijden per locatie. In Amsterdam is het inmiddels al een succes.

‘Al vroeg in de corona crisis zag Thuisbezorgd.nl dat er doordeweeks meer besteld werd door gezinnen en vaker werd gekozen voor gezonde opties.  Ook weten we dat thuis werken, lesgeven, verzorgen, het huishouden en vervolgens nog een gezonde maaltijd op tafel krijgen elke dag een enorme uitdaging is in deze tijd’, meldt Tim Scheerboom, marketing directeur Thuisbezorgd.nl.

‘We wilden graag het aanbod voor gezinnen verder uitbreiden met gezonde en lekkere maaltijden voor een betaalbare prijs. De samenwerking met Honig als gezinsmerk en Eurest met hun bedrijfscatering was toen snel opgezet.’

Culinair en gezond
Het wisselende menu moet garant staan voor een gezonde en verrassend lekkere maaltijd. Marcel Jagtman, operationeel directeur bij Eurest: ‘Op de kaart staat nu onder meer spinazie pasta met gebakken champignons, saliesaus en een Italiaanse tomatensalade met balsamicodressing. Of een verrassende bami met gamba’s en teriyaki saus. Het zijn toegankelijke gerechten voor het hele gezin, maar dan nét even wat feestelijker.’

‘Als het project een succes wordt, gaan we ook na de corona crisis door’, vervolgt Rog. ‘We willen gezond eten makkelijk en betaalbaar maken voor iedereen’.

 Zilveren Predicaat voor Eurest

 

Amsterdam, 30 januari 2019 - In opdracht van de categoriemanagement Catering is in 2019 een pilottraject gestart om het aanbod in de restaurants binnen de rijksoverheid gezond te maken.


Op de Eurest locatie Turfmarkt 147 is de afgelopen jaren enorm veel ontwikkeld en geïnnoveerd binnen de catering. Afgelopen maand behaalde deze locatie dan ook het predicaat Zilveren Eetomgeving van het programma ‘De Gezonde Eetomgeving’  van het Voedingscentrum. Er is de afgelopen tijd hard gewerkt door het team om te zorgen dat er aan alle eisen werd voldaan. Vanuit de waardevolle samenwerking tussen Eurest en FMH hebben we deze mooie prestatie kunnen neerzetten. Iets waar we trots op zijn!


Wan Tsiang van FMH: “Er was geen moment twijfel dat Eurest dit niet voor elkaar zou krijgen. We hebben de gasten stap voor stap meegenomen tijdens dit proces, door geleidelijk gezondere alternatieven op het huidige assortiment aan te bieden. Daarnaast is de presentatie aangepast volgens de richtlijn Gezondere Eetomgeving.  “Operationeel waren er soms wat gezonde uitdagingen, maar de samenwerking met Eurest is dusdanig sterk dat we altijd een oplossing vonden”, aldus Wishal Mangre van FMH.

 recycling avans hogeschool naar 'next level' met inzameling petflessen

Amsterdam, 14 februari 2019 – Eurest locatie Avans Hogeschool gaat als eerste hogeschool in Nederland petflessen apart inzamelen. Samen met de onderwijsinstelling zet cateraar Eurest in nauwe samenwerking met Coca-Cola European Partners zich in om zwerfafval te verminderen en hergebruik van plastic te stimuleren. De actie gaat vandaag van start.

Waardevol plastic
 In Nederland belanden jaarlijks tussen de 50 en 100 miljoen flesjes op straat of in de berm, als zwerfafval. Gemiddeld gaan er per dag ruim 1.000 drinkflesjes over de toonbank bij Avans. Na gebruik belandt een deel van deze flesjes in plastic afvalbakken. Een ander deel eindigt als restafval of zelfs als zwerfafval. Dat is zonde, want het plastic van petflessen is de meest waardevolle vorm van plastic. Het zijn nagenoeg schone verpakkingen die gemakkelijk te recyclen zijn.

“Coca-Cola wil in 2025 elke petfles die in Nederland verkocht wordt, ook weer retour krijgen om te recyclen. Daarom hebben we de ‘World Without Waste’-campagne gelanceerd, waar deze actie bij Avans Hogeschool onderdeel van uitmaakt. Waar gewoon plastic afval vaak vervuild is en bestaat uit meerdere soorten plastic, zijn onze petflessen 100 procent geschikt voor recycling. Ingeleverde petflessen blijven intact als deze van Avans naar de recycler worden vervoerd. Doordat dit plastic niet vermengd wordt met ander plastic, gaat er weinig materiaal verloren. Daardoor kan vrijwel alles weer gebruikt worden om nieuwe petflessen van te maken.” - Roelof van Dinter, Director Cold Channel bij Coca-Cola European Partners Nederland

 


Honig eurest thuisbezorgd

Compass Group Nederland Top Employer 2020

Amsterdam, 7 februari 2020 - Compass Group is door Top Employers Institute erkend als Top Employer 2020 in Nederland.

Organisaties die zijn gecertificeerd als Top Employer zetten zich ervoor in om via een vooruitstrevend HR-beleid dat mensen centraal stelt, de allerbeste werkomgeving te bieden aan hun medewerkers.

De CEO van Top Employers Institute, David Plink, zegt: “Om te worden erkend als Top Employer moet een organisatie bewijzen dat de uitvoering van haar personeelsstrategieën de werkomgeving van haar medewerkers verrijkt. Gecertificeerde deelnemers zijn een lichtend voorbeeld van echte inspanning voor het HR-beleid; ze zetten zich voortdurend in voor het versterken van hun medewerkers om zo een betere werkomgeving te realiseren.”

Over het certificeringsprogramma van Top Employers Institute
Via het wereldwijde certificeringsprogramma van Top Employers Institute zijn meer dan 1600 Top Employers gecertificeerd en erkend in 119 landen/regio's, verspreid over vijf continenten.

Het HR Best Practices Survey (onderzoek naar best practices) omvat ruim 100 vragen over 600 praktijken met betrekking tot de ontwikkeling van mensen, verspreid over 10 onderwerpen: Talent Strategy, Workforce Planning, Talent Acquisition, On-boarding, Learning & Development, Performance Management, Leadership Development, Career & Succession Management, Compensation & Benefits and Culture.

Over Compass Group Nederland Holding
Compass Group Nederland Holding is onderdeel van het toonaangevende Compass Group PLC, wereldwijd marktleider in food en support services. Compass Group combineert een wereldwijd netwerk met lokaal ondernemerschap. In Nederland verleent Compass Group met bijna 5000 medewerkers haar diensten bij 1300 bedrijven, horecagelegenheden, hogescholen, universiteiten en (overheids)instellingen.

De activiteiten worden uitgevoerd onder de namen Eurest, Eurest Services, Xandrion en Famous Flavours. Eurest biedt foodservice-oplossingen voor uiteenlopende branches.

Eurest Services is een betrouwbare partner voor volledig en geïntegreerd facilitair management. Xandrion is de inkooporganisatie van Compass Group en hét inkoop- en kennisnetwerk voor de vrijetijdsbranche. Famous Flavours is de specialist voor culinaire events op spraakmakende locaties.

 Eurest lanceert 360 lifestyle programma

 

Amsterdam, 16 mei 2019 – In samenwerking met experts op het gebied van voeding, sport en lifestyle, bieden we de medewerkers van onze klanten de juiste handvatten, zodat ze iedere dag weer het beste zichzelf kunnen halen.


Een platform gevuld met handige tips en inspirerende artikelen. Wat moet je eten voor meer concentratie tijdens een meeting? Onze voedingsexperts vertellen je hoe je meer energie en focus krijgt door simpele dagelijkse aanpassingen. Naast dit unieke platform dat voor iedereen toegankelijk is, wordt er ook iedere dag een bewuste keus gepresenteerd speciaal voor onze 360 Lifestyle klanten. Deze bewuste keuze voldoet altijd aan de volgende 4 criteria: minder vlees, minder zout, meer groente en meer vezels. Voor dit programma werken wij samen met onze in house voedingsdeskundigen en gepassioneerde chefs, trendwatcher Peter Heshof, schrijft en adviseert Lisa van Lisa goes Vegan over een gezonde ‘plant based’ lifestyle en geven we samen trainingen en workshops bij onze klanten op locatie.
Kijk op www.360lifestyle.nl voor meer informatie

  

Eurest speelt grote rol in ‘groener’ eetpatroon van gast

 

Amsterdam, 03 januari 2019 – Eurest heeft duurzamere gerechten ontwikkeld. De nieuwe recepten zijn gezonder, verlagen zowel voedselverspilling als vleesconsumptie en hebben een kleinere impact op het milieu. Dat is aangetoond in vier wetenschappelijke onderzoeken, bij negen horecagelegenheden, door Wageningen Economic Research, het Louis Bolk Instituut en adviesbureau Greendish.


Restaurantbezoekers eten tot 113 % meer groenten en tot 13 % minder vlees of vis als dit door de horecaondernemer slim, aantrekkelijk en kwalitatief goed wordt aangeboden. De waardering van de gast blijft hierbij gelijk of stijgt.


“ Wij hebben 36 recepturen van diverse belegde broodjes gezonder en duurzamer gemaakt, met behoud van de gasttevredenheid “ – Peter Oskam, Operationeel Directeur Eurest.


Implementatie van onderzoek: minder milieu impact
De nieuwe doorgevoerde recepten hebben een grote potentiele stijging van de groenteconsumptie en daling van de vleesconsumptie van de gast. Deze stijging komt op jaarbasis neer op 54.000 kg meer groente en 16.000 kg minder vlees of vis. Dit staat gelijk aan een besparing van in totaal 71.000.000 liter water en 66.000 kg CO2 productie. Dat zijn 7 rondjes om de wereld met de auto en 3.555 douchebeurten.

 

Team Benelux winnaar van de Compass Culinary Cup 2018!


Amsterdam, 28 november 2018 – Op vrijdag 23 november vond de eerste editie plaats van de Compass Culinary Cup Continental Europe. Acht teams gingen met elkaar de strijd aan in het beroemde ‘Ecole Jean Drouant’ in Parijs. Ze werden beoordeeld door een strenge vakjury bestaande uit: geprezen Libanese chef Joe Barza, HR Director Continental Europe, Karen Hoyndorf en Finance Director Continental Europe Paul Baker.


Culinary Cup
Jasper Gronert (Executive Chef, Famous Flavours, NL) en Guillaume Lesieur (Chef des Salon, European Court of Justice, Luxembourg) vormden samen team Benelux. Doormiddel van een mystery basket challenge moesten zij in de kwartfinales strijden tegen het Nordics team. In de halve finale tegen team Iberia, waarbij Jasper en Guillaume overtuigend als winnaar uit de bus kwamen. Na twee spannende rondes wist team Benelux in een bloedstollende finale tegen team DACH (Duitsland) ook te winnen en sleepte hiermee de gewilde Culinary Cup binnen!

 

Eurest gebruikt NoFoodWasted app in de strijd tegen voedselverspilling


Amsterdam, 8 oktober 2018 – Cateraar Eurest start op de Avans hogeschool Den Bosch een samenwerking met de app NoFoodWasted, in de strijd tegen voedselverspilling. Studenten en medewerkers van de Avans Hogeschool zien in de app gerechten die in het campus restaurant aan het einde van de dag overblijven en daardoor met korting te koop zijn.


No Food Wasted
Het aanbod in het campus restaurant varieert iedere dag. Ondanks strategische menuplanning om verspilling te voorkomen, komt het nog geregeld voor dat er maaltijden of verse producten aan het eind van de dag overblijven. Via de gratis te downloaden NoFoodWasted app kun je deze tegen een gereduceerde prijs bestellen, waarna je de aankoop direct ophaalt bij de cateraar. Op deze manier kunnen campus bezoekers voor een goede prijs mooie producten kopen en tegelijkertijd voedselverspilling tegengaan.

Met Eurest bij Avans Hogeschool meer impact
Alleen al in Nederlandse restaurants verdwijnen jaarlijks ruim 75 miljoen maaltijden in de afvalbak. Aan de Onderwijsboulevard in ‘s-Hertogenbosch biedt NoFoodWasted in samenwerking met Eurest op de locatie Avans hogeschool een praktische oplossing om deze verspilling tegen te gaan.


Matthieu van Waardenburg, Vestigingsmanager Avans hogeschool; “Wij willen graag actief voedselverspilling bestrijden en kunnen met behulp van NoFoodWasted ruim 10.000 studenten en medewerkers van Avans Hogeschool een concrete oplossing bieden, die voor alle betrokkenen en onze omgeving een positief effect heeft.”


August de Vocht, CEO NoFoodWasted; “Door de samenwerking met Eurest bereiken we een grote doelgroep die ook actief aan de slag wil tegen voedselverspilling. Door de grote uitbreiding van het gebruikersbestand maken we concreet meer impact. Wij zijn dan ook enorm blij en trots op de samenwerking met Eurest en Avans Hogeschool!”